Promosi Bio Aura

Promosi Bio Aura
Hubungi : Aszwan 017-655 9842 aszwan@kppcb.co.my

Khamis, 29 Oktober 2009

BUBAR...!!!

Salam Sejahtera...

Nampaknya isu di Perak semakin kritikal. Demokrasi semakin hancur dimusnahkan dan ia jelas dibuktikan pada 28 Oktober yang lalu ketika Persidangan DUN Perak. Banyak ketidakadilan yang berlaku secara jelas, termasuk "penyalahgunaan" kuasa pihak-pihak tertentu.. Antaranya:
1. Mengapa ADUN BN boleh masuk ke dalam Dewan pada jam 9.00 pagi, manakala ADUN PR hanya dibenarkan lebih kurang pada jam 9.45 pagi? (mungkin takut Speaker Halal YB Sivakumar duduk di tempat speaker)
2. ADUN BN dengan mudah boleh memasuki Dewan tapi ADUN PR perlu melepasi lebih kurang 5 sekatan polis sehingga ada yang dikasari, termasuk Speaker YB Sivakumar.
3. mikrofon ADUN PR dimatikan namun bagi ADUN BN tidak.
Cuba kita fikirkan, adakah "kekecohan" ini akan reda begitu sahaja tanpa tindakan wajar dari semua pihak? Mengapa tidak dibubarkan sahaja DUN Perak tersebut?pada penulis tindakan membubarkan DUN Perak adalah satu penyelesaian yang paling relevan. Namun, ada pihak tertentu iaitu puak "Bee End" terlalu takut untuk membubarkannya. Sepatutnya mereka perlu memikirkan tentang RAKYAT. bagi peluang kepada rakyat untuk menilai semula dan menentukan Kerajaan mana yang mereka pilih untuk menerajui negeri mereka. Ada pihak kata kalau buat Pilihanraya Negeri akan libatkan kos yang tinggi, memang betul tapi mana lebih penting? Tidak perlu jimatkan duit kalau keadaan negeri huru hara. Pelabur akan semakin kurang kepercayaan terhadap kerajaan negeri. Percayalah, dengan keadaan yang tidak stabil ini macam-macam boleh berlaku. Katakanlah tiba-tiba ada 2-3 orang ADUN BN lompat masuk PR, kerajaan akan berubah tangan, lepas tu ADUN PR lompat masuk BN, kerajaan tukar lagi...dan camtu lah seterusnya...kalau betul terjadi, macamana keadaan negeri Perak masa itu? Fikirkanlah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan